Home

Even voorstellen.. Ik ben Roelof Smeenge, woonachtig in Sleen, geboren in Westerbork. Sinds maart 1988 geregistreerd als radiozendamateur in de klasse D (nu de novice machtiging) met de roepletters PD0PFZ

Ik heb net als vele zendamateurs een verleden in de piraten wereld. Dit is ontstaan in mijn schoolperiode, maar door de interesse in de techniek heb ik besloten om een cursus te gaan volgen. Er werden boeken aangeschaft en oefenexamens gemaakt .En in december 1988 werd met goed gevolg het examen voor de D-Machtiging afgelegd. Ik had toen de mogelijkheid om verbindingen te maken in de 2 meterband 144-145Mhz. Mijn roepletters in die tijd waren PD0PFZ .

Echter door de beperking van deze band heb ik besloten om verder te gaan leren. Omdat er in die tijd door een amateur uit de buurt een morse cursus werd gegeven besloot ik dit eerst te doen. Na het behalen van mijn morse examen heb ik de theorie studie weer opgepakt door deel te nemen aan een cursus bij de Veron in Emmen. In november 1990 behaalde ik het examen voor de A-machtiging(nu de full machtiging) , het hoogst haalbare voor een radiozendamateur, en kreeg de roepletters PA3FSR toegewezen.